Igor Tomovski

Романизирање на ориентални богови

Во Македонската академија на науките и уметностите од 18-ти до 21-ви септември 2013 година се одржа меѓународниот симпозиум „Романизирање на ориентални богови? Религиски трансформации во […]

Охрид и Балканот, Археолошки погледи

Научниот собир “Охрид и Балканот, Археолошки погледи” се одржа во куќата на Уранија во Охрид, Октомври 4-5, 2019. Собирот беше организиран во чест на 80-годишнината […]

Нова веб страна!

Новата веб страна на Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“ при МАНУ е изработена во соработка помеѓу Центарот и Истражувачкиот центар за компјутерски науки […]