Романизирање на ориентални богови

Во Македонската академија на науките и уметностите од 18-ти до 21-ви септември 2013 година се одржа меѓународниот симпозиум „Романизирање на ориентални богови? Религиски трансформации во балканските провинции во римско време. Нови наод и инови сознанија“ како резултат од неколкугодишната соработка со Универзитетот од Лајден, како и оној од Тулуз.

Извештајот од симпозиумот може да се погледа на следниот линк.

Фотографии од настанот може да се погледнат во галеријата: