Совет на Центарот

Раководител на Истражувачкиот центар

акад. Ѓорги Поп-Атанасов

Членови на советот

Внатрешни членови (академици)

акад. Вера Битракова Грозданова
акад. Влада Урошевиќ

акад. Драги Георгиев (дописен член)
акад. Марјан Марковиќ (дописен член)

Надворешни членови

  • Н.Б. г-г Стефан, Архиепископ Охридски и Македонски
  • Н.В.П. г. Тимотеј, Митрополит Дебарско – Кичевски
  • проф. д-р Елица Манева
  • м-р Беџехудин Шехапи